Ski resort closed
Mlynky
6°
köd
páratartalom: 93%
Max 16 • Min 4
9°
V
8°
H
8°
K
6°
Sz
Weather from OpenWeatherMap
Prices Webcam Map Summer

Downhill trails

DifficultyLengthVertical riseConditionsOperation
Turistická (free ride)Easy1400 m266 m
KomínMedium1000 m266 m
Letná studňaMedium900 m266 m
Zimná studňaDifficult700 m266 m
Koleso (free ride)Difficult700 m266 m
DetskáEasy150 m20 m

Főoldal

 

 

Vajon a síelés sport? Hát, nem. Inkább egy saját világ, ezernyi részletből összerakva. Fagyos, hegyi levegőből. A forró teának az illatából. Tökéletesen megélezett síből. Homályos szemüvegből. A gallér utáni hópelyhekből. És a gyorsaságból – abból az elragadó érzésből, amikor zúdulok a dombról, körülvéve gyönyörű természettel és emberekkel, akik ugyanazt élik át. Nem ismerem őket. De tudom, hogy nagyon hasonlóak vagyunk. Muszálj, hogy azok legyünk. Síélők vagyunk.

Mindennel, ami hozzá tartozik!


 

 

Felébredsz reggel a hegyekbe. Mély lélegzetet veszel, érzed a friss levegőt, és rá nézel a tökéletesen megigazított sípályákra. A friss hó ropogását hallod a síközpontba gyalogolva. Lépésről lépésre egyéválsz a körülvévő hangulattal. Tele vagy energiával, örülsz mint egy gyermek. Az első menet után megálsz és rádöbbensz, hogy több nem is kell az élettől. Csak újra és újra lesiklani. Élvezni a jókedvet a barátokkal, eltalálni a szerelmed arcát hóval.

Felmelegedni egy forró teánál és élvezni a gyönyörű látványt az érintetlen természetre. Ezért szeretem a Mlynky központot.

Tom_Simon_main


 

 

Hogy miért síelek?

Mert kielégít. Nemtudom, talán a lelkem mélyén valódi sportoló vagyok. Egy azokból, akik a világotjárják és kihívásokat keresnek. Határokat, melyeket meg lehet dönteni. A győzés utáni vágy az egyetlen, ami értelmet ad az életüknek. Győzni mások felett. Saját magad felett. A síélésnél ez ott van mindenhol – minden menet, minden fordulat egy új próba. Új esély bizonítani. Gyorsabban menni. Nemleesni. Nincs szükséged senki másra.

A vetélytársad ott van kint – a Ski Gugel Mlynky síközpont meredek sípályai.

Jakub_Leskovjanske_main


 

 

Minding úgy tűnt nekem, hogy a világ nagyon elkapkodott. Vagyis, mindenki a pénzután rohan. Mindenki panaszkodik. Tudod, miről beszélek. Én soha nem tudtam ezt megérteni. Ami nekem fontos, az kimenni. A sí viaszozás. A síbakancs bekapcsolása. Énekelés útközbe a dombtetejére. Megálni a sípálya tetején, a botokkal a kezembe. Szétnézni a körülvevő világra. Ahogy nyugodtan halad, a napsütéses ég alatt. Igen. Azt hiszem, ezért járok a Mlynky központba. Megpihenni. Kikapcsolni. Egy pillanatra elfelejteni a valóságot és a problémákat. Csak élvezni az életet.

Laura_kovacova_main